Thursday, December 25, 2014

Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Segmen jom kenal blogger baru khas dan khusus untuk mereka yang tepati ciri-ciri berikut:
  • Sebuah blog daripada platform blogspot (mesti ada .blogspot.com)
  • Blog yang ada kurang daripada 500 followers
  • Blog yang trafik atau jumlah pageviews kurang dari 10,000


................................................................................

Bagus betul segmen buat newbie and nubs macam dy nie.. hehe. Mula dlu blogspot jadi hot zone selain fb, ad twitter xminat pon nk buat blog. Zaman tu semua pakat berebut buat blog tp dy lansung xminat! Tetapi minat tu muncul bila mendapat sokongan dr aspark suh buat la pape entri bila da jemu ber fb. Plus blog ni kita bley view blk archive kite post semua. And like an openbook. Bila da buat entri, sunyi plak kan xde org bace, macam ckp sorang2 haha.. mula la cari kawan-kawan blogger.. tp still sikit la sbb dy bkn fulltime blogger naaa... xsmpt nk bw sentiasa. T_T

Tp frm my point of view, memang la blogging ni sgt perlukan follower and high trafic untuk berjaya. Tetapi kuih karipap kalau xde inti yang sedap pun xbest jugak. Dan inti tu perlu la special sket macam karipap ikea kan ada telur bru org suka. (ok da melalut haha). So, selain dy berceloteh tentang diri, at least ada ilmu jugak yg disampaikan kpd pembaca. Xkan nak tulis entri sprt, "sy pegi kedai harini, tp tutup.." (contoh lah! haha) At least bg la yang bermanfaat for the community and reader sket. bagi pertumbuhan sel-sel otak berkembang sket baca blog haha! Ok tp disamping tu let's make it as fun readings and dapat menjalinkan ukhuwah cyber!


Blog ni ada 2 authors ya! <3

Nama blogger : DiyanaZdin / Aspark
E-mail : diyana.zdin@gmail.com / aspark12@gmail.com

Kpd yg lain slmt bersegmen!

14 comments:

  1. Assalamualaikum..balas kunjungan dr segment yg sama..selamat bersegmen dari follower # 51...

    ReplyDelete
  2. Kunjungan balas dari segmen yang sama.

    ReplyDelete
  3. Datang dari segmen yanng sama. Terima kasih atas kunjungan :-)

    ReplyDelete
  4. dari segmen sama juga,salam ukhwah.

    ReplyDelete
  5. dari segmen yang sama..done follow sini. semoga berjaya..^^

    ReplyDelete
  6. BW dari segmen sama..and balas kunjungan jugak>
    I;m the 56's followers.. Salam kenal! ^_^

    ReplyDelete
  7. kunjungan balas.tq sudi singgah #follower 60
    http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  8. Kunjungan balas... tq sbb terjah blog saya...
    http://faiezesa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan.. saya join jugak segmen ni..

    jemput singgah http://gadiscokelat87.blogspot.com/

    ReplyDelete